Expressen Dok är först ut i Bonnier News nya samarbete med Spotify

2024-07-02

Expressen

I dag är det premiär för Expressens första Premium-låsta poddokumentär. ”Expressen Dok: Hamburgerkungen” går att höra hos Expressen och på Spotify, där lyssnarna kan koppla ihop sitt Spotify-konto med Expressen Premium. – Vi vill ge våra prenumeranter möjlighet att välja var de vill lyssna på Premium-exklusiva avsnitt, säger Jakob Wagner, digital chef på Expressen.

 Expressen Dok är först ut i Bonnier News nya samarbete med Spotify
Expressen Dok, foto: Expressen.

De tidigare ”Expressen Dok”-dokumentärerna ”Mordet på Einár – det sista vittnet” och ”Skandalen i paradiset” har redan nått stor publik. Nu släpper ”Expressen Dok” den Premium-låsta dokumentärserien ”Hamburgerkungen” om den hemlighetsfulla miljardären Curt Bergfors som grundade hamburgerkedjan Max.

– Curt Bergfors byggde ett snabbmatsimperium som utmanade giganter som McDonald’s och gjorde honom till en av Sveriges rikaste personer, säger reportern Ellen Hammarskiöld som gjort dokumentären tillsammans med Cecilia Anderberg.
I dokumentären medverkar bland annat hans två söner Richard Bergfors och Wilhelm Bergfors.

”Expressen Dok” är först ut i Bonnier News nya integrering med Spotify, där Expressens och Bonnier News Premium-exklusiva poddar finns på Spotify genom Spotify Open Access.

– Lyssnarna som kopplar ihop Spotify med ett Expressen Premium-konto får direkt tillgång till de exklusiva poddarna på Spotify. Poddarna finns även tillgängliga i Expressens app och sajt, säger Kristina Arvidsson, tf läsarintäktschef Expressen.

– Vi är oerhört glada över att Bonnier News nu börjar använda sig av Spotify Open Access och att ”Expressen Dok” blir en av de första poddarna hos oss. Att ge användare möjligheten att ta del av berättelser direkt från samhället ligger oss varmt om hjärtat, och att både Spotifys och Expressens lyssnare nu kan göra detta direkt på Spotify gynnar alla, säger Karin Bäckmark, nordisk podcastchef på Spotify.

Expressen har tidigare haft stor framgång med Premium-exklusiva videodokumentärer som ”Arboga-kvinnans dotter” och ”Slaktmaskmördaren”. I höstas lanserades den första Premium-podden, ”Systemet” om trav och V75, som nu också går att lyssna på via Spotify.

Om integrationen med Spotify Open Access

Spotify Open Access gör det möjligt för partners som publicerar poddar till sina betalande prenumeranter att göra dessa tillgängliga direkt på Spotify. För Expressen innebär det att poddavsnitt som ligger bakom betalvägg blir tillgängliga för Spotify-användare med en Expressen Premium-prenumeration – direkt på plattformen. Samarbetet mellan Bonnier News och Spotify möjliggör att framtida betalpoddar från alla tidningar i koncernen kan göras tillgängliga direkt på Spotify.

Vid frågor, vänligen kontakta:

Jakob Wagner, Digital chef/chef redaktionell utveckling, jakob.wagner@expressen.se,