Expressens nyhetspodd blir videopodd på Youtube

2024-09-12

Expressen

Expressens nyhetspodd ”Läget” växer. Nu får publiken ta del av de mest aktuella nyheterna även i videoformat på Youtube. – Det är så roligt att se Expressen nu ta steget att lansera sin nyhetssatsning ”Läget” även i detta spännande format, säger Michelle Kadir, Sverigechef Youtube.

Expressens nyhetspodd blir videopodd på Youtube
Programledaren Elin Fredriksson, foto: Olle Sporrong

Nyhetspodden ”Läget” lanserades våren 2023 med nyheter och fördjupningar varje vardag. Den har sedan dess etablerat sig som en av de största nyhetspoddarna i Sverige.

Nu utvecklas formatet ytterligare när avsnitten dessutom kommer att filmas och släppas som videopodd på Youtube samtidigt som de släpps som podd.

– ”Läget” kommer att passa perfekt på Youtube, säger programledaren Elin Fredriksson.

I varje avsnitt fördjupar sig programledaren i ett aktuellt ämne med inbjudna expertgäster.

– Med ”Läget” är det enkelt för publiken att känna sig uppdaterad kring de viktigaste nyheterna. När vi nu också börjar publicera avsnitten som videopodd på Youtube, där Expressen redan har runt 220 000 prenumeranter, hoppas vi nå en ännu bredare publik, säger Jakob Wagner, digital chef på Expressen.

Youtubes Sverigechef Michelle Kadir säger att hon ser mycket fram emot att följa satsningen:

– Video är ett kraftfullt format som öppnar upp för kreativt berättande och skapar ett fördjupat engagemang när publiken får känna sig som en del av rummet. Vi har sett ett stort intresse i tittande på videopoddar de senaste åren, och det är så roligt att se Expressen nu ta steget att lansera sin nyhetssatsning ”Läget” även i detta spännande format, säger Michelle Kadir.

Det går att lyssna på ”Läget” hos Expressen, Spotify eller Apple Podcasts, och se videopodden på Expressens Youtube-kanal.

Titta på Youtube:

https://www.youtube.com/channel/UCfCk_ylzLy6nz2NpW25DY5w

Lyssna på Spotify:

https://open.spotify.com/show/1j7w2sl4dJzXDdQ1MLCotl

Lyssna på Apple podcasts:

https://podcasts.apple.com/se/podcast/l%C3%A4get/id1690766364

Vid frågor, vänligen kontakta:

Jakob Wagner, digital chef/chef redaktionell utveckling, jakob.wagner@expressen.se