Sigge Dabrowski ny producent för Expressens dokumentärer

2024-09-24

Expressen

Expressens poddredaktion förstärks med dokumentärproducenten Sigge Dabrowski. – Expressen ligger mig varmt om hjärtat och det känns sjukt kul att få komma tillbaka, säger han.

Sigge Dabrowski ny producent för Expressens dokumentärer
Sigge Dabrowski, foto: Jonas Eng/Expressen

Sigge Dabrowski är utbildad på Stockholms konstnärliga högskola, och har tidigare arbetat på Sveriges Radio och produktionsbolagen Banda och Filt. Några av hans mest uppmärksammade dokumentärer är ”Stig Larssons rosa drömmar”, ”Familjen – tonårsligan från Borlänge” och ”Kärleken och skilsmässan i Mando Diao”.

Nu kommer han att arbeta på frilansbasis med Expressens dokumentärpodd Expressen Dok.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att bli en del av den här satsningen. ”Expressen Dok” gör sin egen grej, det är en ambitiös dokumentärpodd med berättelser som sticker ut, säger Sigge Dabrowski.

Expressen har de senaste åren gasat sin poddsatsning, med bland annat nyhetsformatet ”Läget” och ”Expressen Dok”, som släppte sitt första avsnitt i våras, ”Mordet på Einar”.

Expressen har också Bonnier News största podd, ”Krimrummet”, som når över 120 000 lyssnare i veckan. Poddar är en viktig del i mediehusets arbete för att nå nya målgrupper och öka lojaliteten hos publiken.

– Sigge Dabrowski tillbringade sin första tid som journalist på Expressen och var då en ung talang, och vi är väldigt glada att han nu återvänder. Han förstår kvällstidningens själ och kan ta den in i det dokumentära poddberättandet, säger Jakob Wagner, digital chef.

Vid frågor, vänligen kontakta:

Jakob Wagner, digital chef, jakob.wagner@expressen.se